Over Facebook

Facebook bestaat sinds 4 februari 2004 toen genaamd ‘The Facebook’. sindsdien heeft Facebook flinke stappen genomen en het aantal actieve gebruikers blijft sterk groeien. Facebook is dus begonnen in 2004 en nu 8 jaar later heeft Facebook 1miljard gebruikers en dan te bedenken dat Facebook pas vanaf september 2006 geheel openbaar werd voor iedereen vanaf 13 jaar of ouder. Facebook Marketing is dus ook snel gegroeid.

Wat maakt het nou zo aantrekkelijk voor een onderneming om Facebook in te zetten als marketing-tool?

Dat is een vraag waar veel ondernemingen mee zitten, zowel kleine als grote ondernemingen. Facebook marketing is ideaal vanwege: het bereik, het contact, en vele andere voordelen.
Door Facebook in te zetten geef je fans de mogelijkheid eigen invloeden in te brengen en mee te laten beslissen door polls te houden/vragen te stellen. Met Facebook laat je dus zien dat de ‘Fan’ centraal staat.

Adverteren op Facebook

Als onderneming wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen bereiken en het liefst ‘die’ specifieke doelgroep. Nederland heeft meer dan 6,2 miljoen Facebook gebruikers, wereldwijd bijna 1 miljard. Het bereik van Facebook is dus ontzettend groot.
Steeds meer mensen ondervinden dit grote bereik van Facebook. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat er de laatste tijd steeds meer geadverteerd wordt op Facebook. Deze advertenties worden zowel op de desktop als op de mobiele app van Facebook weergeven. Het voordeel van Facebook advertising is dat je juist een specifieke doelgroep met specifieke interesses kan bereiken. Zo kan je zeer gericht adverteren waarbij je je bijvoorbeeld richt op wat men leuk vindt, waar men vandaan komt, opleidingsniveau, taal en burgerlijke staat. Solution Online helpt je graag hiermee verder.

5 Voordelen om Facebook marketing uit te besteden:

Engagement

Als onderneming wil je zoveel mogelijk mensen bereiken en het liefst wil je een hechte band creëren met je zogenoemde ‘Fans’. Hoe creëer je een hechte band met Facebook gebruikers?
Het antwoord: Facebook Marketing
Door interactie met Facebook gebruikers creëer je een band en betrek je jouw fans bij jouw onderneming. Onderzoek heeft uitgewezen dat betrokken fans loyaler en trouwer zijn.

Beheersing van de benodigde marketingexpertises

Het marketingvak bestaat uit diverse expertises die zelden allen beheerst worden door een persoon. Web-teksten schrijven, social media marketing en zoekmachine optimalisatie zijn enkele voorbeelden van expertises die vragen om specifieke kennis en ervaring.  Door uw marketing uit te besteden aan een full service marketingbureau beschikt u meteen over de benodigde marketingspecialisten.

Een frisse blik

Omdat een extern bedrijf niet elke dag aanwezig is kan het uitstekend met een afstandelijke blik naar uw bedrijf kijken. Hierdoor kan het als geen ander nieuwe inzichten verschaffen over de huidige gang van zaken, nieuwe strategische richtingen en het betreden van nieuwe markten.

Continuïteit

Door uw marketing uit te besteden bent u verzekerd van continuïteit en kunt u bovendien eenvoudig diensten uitbreiden.

Tijd besparend

Wat voor jou ook de reden vormt om aan social media te beginnen of om ermee aan de slag te gaan, het zal je tijd kosten. Soms is die tijd aanwezig, maar bij veel bedrijven ook niet. In tegenstelling tot een website of reclamecampagne, waarvan je het moment van investering en inzet deels zelf kunt beïnvloeden, is social media altijd hier en nu. Social media gebruiken binnen je bedrijf is niet iets wat je even doet of wat je een maandje bijhoudt en vervolgens maanden links kunt laten liggen.  Het  uitbesteden kan dan een oplossing zijn. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw Facebook pagina altijd up to date is zonder dat je daar tijd voor hoeft in te steken.
Ook hoef je bijvoorbeeld zelf geen (of in ieder geval minder) mankracht in te zetten voor dit onderdeel. Hierdoor wordt er wel aan je aanwezigheid op social media gewerkt, zonder dat het bedrijf aan efficiëntie inlevert. De mensen die je nodig hebt voor de dagelijkse werkzaamheden binnen het bedrijf, kunnen gewoon doorgaan met waar ze mee bezig waren.

   Altijd één aanspreekpunt
    Verzorging van doelgerichte content
    Monitoren van reacties
    Kwartaalevaluatie/planning
    Doorlopende strategie

 

Wij bieden diverse Facebook pakketten aan. Neem vrijblijvend contact op met
Solution Online
0597-712040
info@solutiononline.nl
of kijk voor meer informatie op: www.solutiononline.nl